fbpx

nieuws

Spikerpadbrug Zuthphen geplaatst

Over de N348 tussen Zutphen en Warnsveld is de door ons ontworpen nieuwe fietsbrug geplaatst. De stalen vakwerkbrug met een dek in ultrahogesterktebeton (UHSB) vervangt de oude fietsbrug. De nieuwe brug is breder, nagenoeg onderhoudsvrij en ligt bovendien hoger op de steunpunten, wat zorgt voor een grotere doorrijhoogte. Alleen de brug zelf en de kespen op de steunpunten en landhoofden zijn nieuw, de steunpunten van de oude brug waren in goede staat en ondersteunen nu de nieuwe constructie.

ander nieuws over infra-projecten:

steunpunten passerelle Zwolle geplaatst

Eind vorige week zijn in Zwolle de eerste steunpunten van de passerelle op hun plek gezet. Wie nu op de trein wacht, ziet de stalen portalen staan voor het toekomstige opgetilde park van 130 bij 10 meter. De funderingen voor de trappen zijn in aanbouw. Op 29 april aanstaande volgt plaatsing van de eerste houten ligger.

Michiel de Ruyterbrug open voor verkeer

In Urk is de Michiel de Ruyterbrug opengesteld voor het verkeer. De beweegbare brug was al geruime tijd klaar, maar nu zijn ook de aansluitende wegen gereed.

productie houten passerelle vordert

De passerelle Zwolle is volop in productie. Vorige maand bezochten onze collega's van Karres en Brands de werkplaats van Schmees en Lühn, waar onder meer het houten brugdek en de stalen steunpunten al goed te bewonderen waren. De realisatie van het project vordert daarmee rap.

passerelle Zwolle in Geocraft

De bouw van de passerelle in Zwolle is vorige maand van start gegaan. Op Geocraft, een Minecraftversie van heel Nederland, is de brug inmiddels al gereed! Jos van Uum bouwde de virtuele brug en attendeerde ons op het filmpje. Erg leuk om te zien dat het ontwerp zo zorgvuldig is nagebouwd.

index