fbpx

nieuws

eerste fietsbruggen R4 Gent in aanbouw

In België wordt hard gewerkt aan het project R4WO, een grootschalige ombouw van de R4 West en Oost bij Evergem, Gent en Wachterbeke tot primaire wegen. De eerste fietsbruggen zijn in aanbouw: van de Zandekenbrug in de Hoogstraat in Evergem zijn de eerste twee brugdelen geplaatst en ook bij het Ovaal van Wippelgem is de toekomstige fietsbrug zichtbaar. Ons ontwerp voor de fietsbruggen in deze zone van het project kenmerkt zich door een stalen U-vormige, dragende dekconstructie met speelse perforaties. Benieuwd naar onze rol bij dit grote project? Lees er meer over op de projectpagina.

Meer over de vorderingen van de werkzaamheden vindt u op de www.r4wo.be 

(beeld: www.r4wo.be)

ander nieuws over infra-projecten:

baanbrekend ontwerp duurzame passerelle Zwolle aanbesteed

Een park van 130 bij 10 meter, opgetild boven het spoor, met een unieke volledig houten dekconstructie. Dat is de duurzame en groene passerelle bij station Zwolle in een notendop. Met trots presenteren ipv Delft, Karres en Brands en Ingenieurbüro Miebach (Dui) het afgeronde ontwerp. Binnenkort start de aanbesteding voor de uitvoering van het prestigieuze project.

passerelle Sint-Agatha-Berchem geplaatst

Afgelopen zaterdag is in Brussel de passerelle over het spoor bij station Berchem geplaatst. De stalen brugconstructie werd in drie delen aangevoerd. Naast de hoofdoverspanning boven het spoor heeft de brug twee sierlijk gekrulde trapopgangen. De gehele constructie is van cortenstaal, zodat de brug een prachtig oranjebruin patina krijgt.

video vakwebinar ‘bruggen bouw je zo’

Eerder deze maand vond ons vakwebinar 'bruggen bouw je zo' plaats. Meer dan honderd deelnemers zagen ipv'ers Gerhard, Ivo en Ronald live een presentatie geven. Daarin kwamen uitvoeringskosten, aanbestedingsvormen en huidige trends en ontwikkelingen aan bod.

plaatsing brug Sint-Agatha-Berchem nadert

De staalconstructie van de voetgangersbrug over het spoor bij station Sint-Agatha-Berchem (België) nadert haar voltooiing. Onlangs ging onze projectleider op bezoek bij Almex metaal, waar de brug wordt geproduceerd. De plaatsing van de brug op haar definitieve locatie vindt naar verwachting eind oktober plaats.

index