fbpx

nieuws

eerste fietsbruggen R4 Gent in aanbouw

In België wordt hard gewerkt aan het project R4WO, een grootschalige ombouw van de R4 West en Oost bij Evergem, Gent en Wachterbeke tot primaire wegen. De eerste fietsbruggen zijn in aanbouw: van de Zandekenbrug in de Hoogstraat in Evergem zijn de eerste twee brugdelen geplaatst en ook bij het Ovaal van Wippelgem is de toekomstige fietsbrug zichtbaar. Ons ontwerp voor de fietsbruggen in deze zone van het project kenmerkt zich door een stalen U-vormige, dragende dekconstructie met speelse perforaties. Benieuwd naar onze rol bij dit grote project? Lees er meer over op de projectpagina.

Meer over de vorderingen van de werkzaamheden vindt u op de www.r4wo.be 

(beeld: www.r4wo.be)

ander nieuws over infra-projecten:

ontwerpstudie vervangingsopgave Belgische bruggen

De Vlaamse overheid heeft zo’n veertig bruggen geselecteerd die rond 2030 vervangen moeten zijn. De maatschap ‘Bruggenbouwer’ (Arcadis, SBE en Tractebel) kreeg onlangs opdracht deze vervangingsopgave voor te bereiden. Bruggenspecialist ipv Delft is door de maatschap ingeschakeld om gezamenlijk tot een handboek ruimtelijke kwaliteit te komen voor de nieuwe kunstwerken.

primeur: onderdoorgang met zonnewijzer

In Brummen vond afgelopen zaterdag de feestelijke opening plaats van de nieuwe rondweg N345 De Hoven. Voor deze rondweg ontwierpen we de onderdoorgangen voor fietsers, inclusief een nieuwe trekpleister: de zonnewijzer in het hart van de nieuwe rotonde!

geweldige nieuwe opdracht: R0xA201 Brussel

Het consortium SPI.R0, bestaande uit Jan De Nul en Willemen Infra is door De Werkvennootschap aangesteld als voorkeursbieder voor de grootschalige omvorming van het knooppunt R0xA201 in Brussel. Wij maakten hiervoor het ontwerp van alle kunstwerken. Binnen het DBFM-project zijn we verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp.

uitwerking beweegbare bruggen Merwedekanaal

Mooie nieuwe opdracht van de gemeente Utrecht: het schetsontwerp van Korthtielens architecten voor twee grote beweegbare fiets- en voetgangersbruggen over het Merwedekanaal uitwerken tot voorlopig en daarna definitief ontwerp! Voor deze grote klus werken we nauw samen met Veldheer Engineering.

index