fbpx

nieuws

eerste fietsbruggen R4 Gent in aanbouw

In België wordt hard gewerkt aan het project R4WO, een grootschalige ombouw van de R4 West en Oost bij Evergem, Gent en Wachterbeke tot primaire wegen. De eerste fietsbruggen zijn in aanbouw: van de Zandekenbrug in de Hoogstraat in Evergem zijn de eerste twee brugdelen geplaatst en ook bij het Ovaal van Wippelgem is de toekomstige fietsbrug zichtbaar. Ons ontwerp voor de fietsbruggen in deze zone van het project kenmerkt zich door een stalen U-vormige, dragende dekconstructie met speelse perforaties. Benieuwd naar onze rol bij dit grote project? Lees er meer over op de projectpagina.

Meer over de vorderingen van de werkzaamheden vindt u op de www.r4wo.be 

(beeld: www.r4wo.be)

ander nieuws over infra-projecten:

passerelle krijgt vorm!

Vandaag start in Zwolle het inhijsen van de houten liggers van de passerelle. Met de plaatsing van de liggers krijgt de passerelle fysiek vorm. Naar verwachting zal de gehele brug - een opgetild park boven het spoor - medio 2025 klaar zijn.

eerste standaardbruggen Schagen gerealiseerd

In navolging van veel andere Nederlandse gemeenten, heeft ook Schagen ervoor gekozen een gemeentelijke standaardbrug te laten ontwerpen. We maakten een basisontwerp met drie verschillende hekwerkvarianten: voor landelijk gebied, voor stedelijk gebied en voor de westelijke kustzone.

opdracht bouw fietsbrug Haarlemmertrekvaart

De gemeente Teylingen heeft aannemersbedrijf Damsteegt opdracht gegeven de fiets- en voetgangersbrug over de Haarlemmertrekvaart te realiseren. We maakten het ontwerp voor de stalen brug, die straks een snelle en soepele verbinding vormt tussen Voorhout en Noordwijk en Noordwijkerhout.

steunpunten passerelle Zwolle geplaatst

Eind vorige week zijn in Zwolle de eerste steunpunten van de passerelle op hun plek gezet. Wie nu op de trein wacht, ziet de stalen portalen staan voor het toekomstige opgetilde park van 130 bij 10 meter. De funderingen voor de trappen zijn in aanbouw. Op 29 april aanstaande volgt plaatsing van de eerste houten ligger.

index