fbpx

nieuws

ontwerpstudie vervangingsopgave Belgische bruggen

Veel bruggen in Vlaanderen zijn binnenkort aan vervanging toe. De Vlaamse overheid heeft zo’n veertig bruggen geselecteerd die rond 2030 vervangen moeten zijn. De maatschap ‘Bruggenbouwer’ (Arcadis, SBE en Tractebel) kreeg onlangs opdracht deze vervangingsopgave voor te bereiden. Wij zijn als bruggenspecialist door de maatschap ingeschakeld om gezamenlijk tot een handboek ruimtelijke kwaliteit te komen voor de nieuwe kunstwerken. Het gaat om een breed scala aan vaste bruggen die allen in beheer zijn bij de Vlaamse overheid.

Het beoogde handboek ruimtelijke kwaliteit zal inzicht bieden in de verschillende categorieën bruggen en kader geven voor het ontwerp van de nieuwe kunstwerken. Doel is om een overkoepelende beeldtaal toe te passen en daarbinnen tegelijkertijd ruimte te houden voor uitzonderingen, zoals bruggen die vanwege hun locatie vragen om een hoger ambitieniveau.

ander nieuws over infra-projecten:

steunpunten passerelle Zwolle geplaatst

Eind vorige week zijn in Zwolle de eerste steunpunten van de passerelle op hun plek gezet. Wie nu op de trein wacht, ziet de stalen portalen staan voor het toekomstige opgetilde park van 130 bij 10 meter. De funderingen voor de trappen zijn in aanbouw. Op 29 april aanstaande volgt plaatsing van de eerste houten ligger.

Michiel de Ruyterbrug open voor verkeer

In Urk is de Michiel de Ruyterbrug opengesteld voor het verkeer. De beweegbare brug was al geruime tijd klaar, maar nu zijn ook de aansluitende wegen gereed.

productie houten passerelle vordert

De passerelle Zwolle is volop in productie. Vorige maand bezochten onze collega's van Karres en Brands de werkplaats van Schmees en Lühn, waar onder meer het houten brugdek en de stalen steunpunten al goed te bewonderen waren. De realisatie van het project vordert daarmee rap.

passerelle Zwolle in Geocraft

De bouw van de passerelle in Zwolle is vorige maand van start gegaan. Op Geocraft, een Minecraftversie van heel Nederland, is de brug inmiddels al gereed! Jos van Uum bouwde de virtuele brug en attendeerde ons op het filmpje. Erg leuk om te zien dat het ontwerp zo zorgvuldig is nagebouwd.

index