fbpx

nieuws

primeur: onderdoorgang met zonnewijzer

In Brummen vond afgelopen zaterdag de feestelijke opening plaats van de nieuwe rondweg N345 De Hoven. Voor deze rondweg ontwierpen we de onderdoorgangen voor fietsers, inclusief een nieuwe trekpleister: de zonnewijzer in het hart van de nieuwe rotonde! Waar veel rotondes een verhoogde heuvel in midden hebben, heeft deze rotonde een vide, zodat het ondergelegen fietspad veel licht krijgt. De cirkelvormige rand van de vide ontwierpen we als wijzerplaat, een markante cortenstalen zonnewijzer maakt het geheel af. Fietsers en voetgangers kunnen voortaan tijdens het passeren eenvoudig de tijd aflezen.

ander nieuws over infra-projecten:

13 jaar later: brug Auke Vleerstraat

Na dertien jaar nog altijd prachtig: de fietsbrug Auke Vleerstraat in Enschede. Ontworpen als comfortabele en veilige route voor fietsers om de ondergelegen weg te kruisen, ontwierpen we het 427 meter lange tracé zoveel mogelijk tussen bestaande bomen door. Aan beide zijden begint het fietspad op grondlichamen, die overgaan in een betonnen brug van 280 meter. Het prefab dek bestaat uit slechts veertien brugdelen, die ook nog eens identiek zijn.

mijnspoorbruggen Hoensbroek in gebruik

In Hoensbroek (gemeente Heerlen) zijn twee nieuwe fietsbruggen in gebruik genomen. De bruggen liggen op het tracé van de voormalige mijnspoorlijn en het ontwerp refereert op verschillende manieren aan de historie van de lokale mijnbouw. We verwerkten onder meer oude mijnpenningen in het brugdek.

groen licht voor knooppunt R0xA201 Brussel

De omgevingsvergunning is verleend voor de herinrichting van knooppunt R0xA201 bij Brussels Airport. Dit betekent dat het consortium SPI.RO aan de slag gaat met de realisatie van de door ons ontworpen kunstwerken. De huidige turbineknoop wordt straks een single point interchange (SPI). Dit relatief nieuwe type knooppunt zorgt voor een betere doorstroom en vereist aanzienlijk minder ruimte.

geslaagd weekend

Afgelopen weekend was het ipv Delft team op Schiermonnikoog. Niet voor een project, maar ter ontspanning en inspiratie. Dat is goed gelukt! Het was een relaxed weekend met een divers programma: wadlopen, wildplukken en zonsondergang bewonderen, maar ook filosoferen over onder meer natuur versus cultuur.

index