fbpx

nieuws

passerelle Sint-Agatha-Berchem geplaatst

Afgelopen zaterdag is in Brussel de passerelle over het spoor bij station Sint-Agatha-Berchem geplaatst. De stalen brugconstructie werd in drie delen aangevoerd. Naast de hoofdoverspanning boven het spoor krijgt de brug twee sierlijk gekrulde trapopgangen. De gehele constructie is van cortenstaal, zodat de brug straks een prachtig oranjebruin patina heeft. Aan weerszijden van de brug staan transparante liftschachten, die de brug voor iedereen toegankelijk maken.
We ontwierpen de brug in samenwerking met Artgineering, in opdracht van Infrabel.

ander nieuws over infra-projecten:

groen licht voor knooppunt R0xA201 Brussel

De omgevingsvergunning is verleend voor de herinrichting van knooppunt R0xA201 bij Brussels Airport. Dit betekent dat het consortium SPI.RO aan de slag gaat met de realisatie van de door ons ontworpen kunstwerken. De huidige turbineknoop wordt straks een single point interchange (SPI). Dit relatief nieuwe type knooppunt zorgt voor een betere doorstroom en vereist aanzienlijk minder ruimte.

geslaagd weekend

Afgelopen weekend was het ipv Delft team op Schiermonnikoog. Niet voor een project, maar ter ontspanning en inspiratie. Dat is goed gelukt! Het was een relaxed weekend met een divers programma: wadlopen, wildplukken en zonsondergang bewonderen, maar ook filosoferen over onder meer natuur versus cultuur.

passerelle krijgt vorm!

Vandaag start in Zwolle het inhijsen van de houten liggers van de passerelle. Met de plaatsing van de liggers krijgt de passerelle fysiek vorm. Naar verwachting zal de gehele brug - een opgetild park boven het spoor - medio 2025 klaar zijn.

eerste standaardbruggen Schagen gerealiseerd

In navolging van veel andere Nederlandse gemeenten, heeft ook Schagen ervoor gekozen een gemeentelijke standaardbrug te laten ontwerpen. We maakten een basisontwerp met drie verschillende hekwerkvarianten: voor landelijk gebied, voor stedelijk gebied en voor de westelijke kustzone.

index