fbpx

nieuws

passerelle Sint-Agatha-Berchem geplaatst

Afgelopen zaterdag is in Brussel de passerelle over het spoor bij station Sint-Agatha-Berchem geplaatst. De stalen brugconstructie werd in drie delen aangevoerd. Naast de hoofdoverspanning boven het spoor krijgt de brug twee sierlijk gekrulde trapopgangen. De gehele constructie is van cortenstaal, zodat de brug straks een prachtig oranjebruin patina heeft. Aan weerszijden van de brug staan transparante liftschachten, die de brug voor iedereen toegankelijk maken.
We ontwierpen de brug in samenwerking met Artgineering, in opdracht van Infrabel.

ander nieuws over infra-projecten:

vernieuwd inspiratieboek Bruggen in woonwijken

Benieuwd naar wat voor bruggen we zoal ontwerpen en realiseren voor bestaande en nieuwe woonwijken? De nieuwste versie van ons inspiratieboek Bruggen in woonwijken is nu gratis te downloaden.

bouw spooronderdoorgang Heerhugowaard van start

Binnenkort start Hegeman Bouw & Infra samen met Mobilis aan de bouwvoorbereidingen voor de nieuwe spooronderdoorgang in de Zuidtangent in Heerhugowaard. We maakten het ontwerp voor de onderdoorgang.

uitkijktorens zoeken locatie!

In samenwerking met architect Saul Kim uit Seoul ontwikkelden we een viertal concepten voor sculpturale uitkijktorens. Interessante objecten van twaalf tot vijftien meter hoog, elk met hun eigen uitstraling en kwaliteiten.

passerelles Brussel gereed

De twee cortenstalen fiets- en voetgangersbruggen over spoorlijn L50 ten noordwesten van Brussel zijn gereed en in gebruik genomen. We ontwierpen de opvallende passerelles in samenwerking met Artgineering en in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel.

index