fbpx

bruggen Park Randenbroek Amersfoort

parkontwerp

Parkachtige bruggen die duidelijk een familie vormen en op tijd binnen een beperkt budget zijn te realiseren. Dat waren in een notendop de wensen van de gemeente Amersfoort voor drie nieuwe fiets- en voetgangersbruggen in Park Randenbroek. Daarnaast moest het ontwerp passen binnen het gehele parkontwerp van G84 tuin- en landschapsarchitecten.

bijzonder hekwerk

We ontwierpen stalen bruggen met een dragend hekwerk. De ronde staven van het hekwerk variëren in dikte, afhankelijk van hun belasting. Staven die voornamelijk druk moeten opnemen zijn dikker, terwijl op trek belaste staven dunner zijn. Zo ontstaat niet alleen een speels beeld, maar ook een mooie synthese van vorm en constructie. De bovenregel van het hekwerk moet vooral druk opnemen en is dus eveneens vrij dik uitgevoerd. De V-vormige kniksteunen zijn vervlochten met de diagonale staven. Doordat het brugdek van de tralieliggerbruggen samenwerkt met het hekwerk, ontstaat een stevige en slanke constructie zonder steunpunten. Als finishing touch hebben alle bruggen een uniek logo, dat is uitgefreesd in de eindbalusters en verband houdt met de directe omgeving: vleermuis, eikenblad en rozet.

De drie bruggen, met overspanningen van 14 en 17 meter, zijn geheel in de fabriek gemaakt. Dit minimaliseerde de overlast ter plaatse en maakte optimale kwaliteitscontrole mogelijk.

projectontwikkeling

De stalen fiets- en voetgangersbruggen voor Park Randenbroek zijn begin 2014 opgeleverd. De herinrichting van het gehele park was toen nog in volle gang. Bij dit project werkten we samen met Adams Bouwadviesbureau uit Druten, Wallaard Noordeloos en Van der Zalm metaalindustrie uit Brakel.

specificaties

Afmetingen: l= 17 m en 14 m | b= 4 m
Uitvoeringskosten: €258.000

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Joris Veerman
Ivo Mulders

vergelijkbare projecten