fbpx

brug Hofstraat Landgraaf

winnend brugontwerp

De gemeente Landgraaf wilde een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Hofstraat en had voor deze brug al een ontwerpvisie opgesteld. Vervolgens schreef Landgraaf een meervoudig onderhandse ontwerpprijsvraag uit. Ontwerpbureau ipv Delft was een van de vijf partijen die een ontwerp mocht indienen.

We kwamen als winnaar uit de bus en kregen de opdracht.

aandacht voor detaillering

Conform de ontwerpvisie van de gemeente ontwierpen we een houten boogbrug. Zowel het stalen brugdek als de Iroko-houten bogen zijn daarbij zo slank mogelijk ontworpen. Aandacht voor de detaillering heeft bijgedragen aan het geraffineerde eindresultaat.

Bijzonder zijn onder meer de maatwerk ronde bouten (in plaats van de standaard zeskantige bout) en het stabiliteitsverband boven het brugdek tussen de twee bogen, dat bestaat uit twee dik uitgevoerde kruizen. Verder zijn de diagonale trekstangen aan het brugdek verbonden middels uitstekende stalen flenzen in de randliggers.

samenwerking

ipv Delft maakte het ontwerp voor de fiets- en voetgangersbrug op basis van de ontwerpvisie van de gemeente. Daarnaast schreven we het bestek en begeleidden de aanbesteding. In samenwerking met Brink Groep namen we tijdens de bouw de taak van toezichthouder en directievoerder op ons.

specificaties

afmetingen: l=32,5 m | b=5,4 m
uitvoeringskosten: € 410.000
oplevering: 2013

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Rob Kruizinga
Johan Büdgen
Niels Degenkamp
Sietse Cieraad

vergelijkbare projecten