fbpx

bruggen Boszoom Pijnacker

ontwerp opgave

Romantisch en modern, en passend bij het parkachtige karakter van de groenzone. Dat was kortgezegd de ontwerpopgave voor deze zes bruggen die we in opdracht van de gemeente Pijnacker ontwierpen voor nieuwbouwwijk Boszoom. Wij vertaalden de wensen naar een serie zeer licht getoogde bruggen met gemetselde natuurstenen landhoofden, een brede houten handregel en een sierlijk stalen hekwerk.  

bruggen karakter

Vooral het hekwerk geeft de bruggen en daarmee ook de groenzone als geheel karakter. Het hekwerk is opgebouwd uit stalen strips in twee diktes. Met hun sierlijke vorm en strakke repetitie verwijzen ze naar de natuur en de romantiek, terwijl het hekwerk tegelijkertijd modern oogt. De houten handregel met de verzorgde beëindiging maakt het geheel af.

budget keuze

De robuuste gemetselde landhoofden passen niet alleen goed bij de totaalinrichting van de groenzone, maar zorgen ook voor een kortere overspanning. Dit heeft weer een positief effect op de kosten en droeg er mede aan bij dat de zes bruggen binnen het beperkte budget gerealiseerd zijn.

voetgangersbrug special

De bruggenfamilie heeft 1 buitenbeentje: een sterk getoogde, smalle voetgangersbrug die toegang biedt tot een speeleiland. Deze is met opzet speels ontworpen, maar vertoont wel het belangrijkste familiekenmerk: het karakteristieke hekwerk.

specificaties bruggen

afmetingen: l=11 m | b=1,5 – 7 m
uitvoeringskosten: ca. € 100.000,- per brug
oplevering: 2017-2019

meer informatie?

bel Johan Büdgen
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Sam de Koning

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten