fbpx

bruggen Mannee

bruggenfamilie

Voor de nieuwbouwwijk Mannee in Goes ontwierpen we een familie van bruggen, met een karakteristiek hekwerk dat alle bruggen een identieke uitstraling geeft. In 2015 zijn de eerste drie bruggen gerealiseerd, afgelopen jaar nog eens vijf. Het gaat om zowel verkeersbruggen als fiets- en voetgangersbruggen, plus een brug alleen voor voetgangers. De bruggen voor langzaam verkeer hebben een stalen constructie gecombineerd met composieten dekplaten, de verkeersbruggen zijn van beton.

lokale inspiratie

De inspiratie voor deze ingetogen maar stijlvolle bruggen vonden we in de directe omgeving van de nieuwbouwwijk: de traditionele Zeeuwse schuur met zijn zwarte gevels en witte kozijnen. Het leidde tot het kenmerkende antracietkleurige hekwerk met de doorlopende witte belijning die wordt gevormd door een dubbele handregel en dubbele eindbalusters. In de plaatsing van de handregels is het principe van de houten potdekselplanken van de schuurbekleding te herkennen.

uitvoering

Voor alle bruggen maakten we het VO+ ontwerp en de werkbeschrijving. Ook verzorgden we de aanbesteding en begeleidden de uitvoering.

specificaties

aannemer: Damsteegt
afmetingen: divers
oplevering: 2015, 2021-2022

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Sam de Koning
Ivo Mulders
Sietse Cieraad

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten