fbpx

bruggen Park Allemansgeest Voorschoten

jügendstil-invloeden

Park Allemansgeest is een nieuwbouwproject in de gemeente Voorschoten. De architectuur kenmerkt zich door jügendstil-invloeden. De gemeente vroeg ipv Delft een familie van bruggen voor de wijk te ontwerpen.

terugkerend hekwerk

De zes betonnen bruggen zijn allemaal anders qua afmetingen en overspanning. Om ze een eenduidige uitstraling te geven, ontwierpen we een hekwerk dat op alle bruggen terugkeert en een stalen kap die de randen van de bruggen afdekt. Beide zijn zo gedetailleerd dat het lijkt of de balusters van het hekwerk uit de stalen randen omhoog komen. Het hekwerk kenmerkt zich door een oranjekleurig gebeitste houten handregel en gevorkte gietaluminium balusters.

Een stalen strip onder de handregel voorkomt kromtrekken van het hout en een gietaluminium sok zorgt voor een mooie beëindiging van de handregel. Bij de aanlanding van een van de bruggen, in het centrum van de wijk, ontwierpen we een vlonder met zitgelegenheid. De randen van de vlonder zijn afgewerkt met dezelfde kappen als de bruggenfamilie.

meer informatie?

bel ipvDelft:
015 750 25 72

projectteam

Maurits Lopes Cardozo

vergelijkbare projecten