fbpx

fietsbruggen LA River

internationale tender

Samen met de Amerikaanse bedrijven Jacobs Engineering Group en Alta Planning + Design hebben we de tender gewonnen voor de realisatie van het LA River Bike Path Gap Closure project. Gezamenlijk verwierven we de opdracht om een fietsroute van 8 mijl te ontwerpen en realiseren langs de LA River tussen Vernon en de Elysian Valley, het langste ontbrekende stuk in de bestaande fietsroute langs de rivier. Jacobs en Alta hebben ons ingeschakeld vanwege onze uitgebreide ervaring in het realiseren van fietsinfrastructuur, onder meer op locaties met beperkte inpassingsmogelijkheden. 

architectonisch ontwerp fietsbruggen

In opdracht van de Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority zullen we alle bruggen en gebouwde constructies ontwerpen die nodig zijn voor het prestigieuze project. Het tracé van 8 mijl bevindt zich in het dichtst bebouwde gedeelte van de stad, wat het project bijzonder uitdagend maakt. Er is bijvoorbeeld veel kruisende infrastructuur en vaak weinig ruimte langs het kanaal. 

planning Los Angeles River

Het project is één van de 28 projecten die Los Angeles gerealiseerd wil hebben voor de Olympische Spelen van 2028. Met de realisatie van het nieuwe fietstracé ontstaat langs de 82 kilometer lange LA River een doorlopend fietspad van 32 mijl dat Long Beach verbindt met de San Fernando Valley. De uitvoering staat gepland voor de periode 2023-2027.

partners

Jacobs Engineering Group
Alta Planning + Design

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Adriaan Kok
Ivo Mulders
Wieland Wuyts
Chris Spierings
Joost Vreugdenhil

vergelijkbare projecten