fbpx

fietsbelevenis ‘fietsen tussen de bomen’

fietsbelevenis

Voor een tender ontwierpen we deze spectaculaire fietsbelevenis. Een cirkelvormige fietsroute door het bos. Gekanteld, zodat je eerst de bodem van het bos doorsnijdt, daarna langzaam omhoog rijdt tot aan de toppen van de bomen en vervolgens weer terugkeert naar waar je begon. Het fietspad heeft een diameter van 250 meter en een hoogteverschil van ruim 11 meter. Op het laagste punt ligt het 1,2 meter onder maaiveld, het hoogste punt bevindt zich op 10 meter boven de grond.

cyclus: een cirkelvormig pad

We ontwierpen het pad bewust cirkelvormig. Niet alleen is deze vorm helder en iconisch, hij staat ook voor de cyclus van de zon, de seizoenen en het leven. Alle drie kun je ze op dit pad ervaren. Wie over het pad rijdt, ziet het bos vanaf de wortels, de oorsprong, tot de kruin en elk jaargetijde zijn uitzicht en sfeer anders. De steilte van de helling varieert, maar is maximaal 4 procent, wat betekent dat de helling voor iedereen goed te berijden is.

logistiek: bouwen met licht materieel

Het 785 meter lange pad bestaat voor ruim 600 meter uit een constructie op poten en is opgebouwd uit prefab betonnen dek-elementen in handzaam formaat. Hierdoor is tijdens de bouw slechts relatief licht materieel nodig en wordt het bos zo min mogelijk verstoord. Het betonnen dek steunt op een woud van kris-kras geplaatste stalen kolommen.

 

meer informatie?

bel Rutger Wirtz:
015 750 25 71

brug architect bij ipv Delft

projectteam

Gerhard Nijenhuis
Rutger Wirtz
Chris Spierings

vergelijkbare projecten