fbpx

Oosterheem Zoetermeer

aandacht voor vormgeving

Bij de design & construct aanbesteding van een serie bruggen voor nieuwbouwwijk Oosterheem stelde de gemeente Zoetermeer een vormgevingsbonus in om opdrachtnemers te stimuleren aandacht aan vormgeving te besteden. Ons ontwerp leverde de combinatie Gebroeders de Koning, Jan Kuipers Nunspeet en ipv Delft de opdracht op.

slank ontworpen bruggenfamilie

De door ipv Delft ontworpen bruggenfamilie voor Zoetermeer Oosterheem bestaat uit tien stalen fiets- en voetgangersbruggen met kunststof dek en twee betonnen verkeersbruggen. Beide brugtypen hebben een slanke randligger met stalen rand. Daarnaast staat op iedere brug hetzelfde stalen spijlenhekwerk en hebben de bruggen alle dezelfde moduulmaat van tien meter. Voor elke brug identieke constructie-onderdelen gebruiken, betekent lagere kosten. Een van de bruggen is Y-vormig. Het brugdek is hier cirkelvormig op het kruispunt, zodat een plek ontstaat om rustig van het uitzicht over het water te genieten.

Voor de veiligheid staat ter hoogte van het kruispunt verlichting op de brug. De lichtmast is opgenomen in het hekwerk.

samenwerking

Dit project was een Design & Construct opdracht, die we uitvoerden in samenwerking met Gebroeders de Koning en Jan Kuipers Nunspeet.

De fiets- en voetgangersbruggen met kunststof dek zijn in 2009 opgeleverd, de verkeersbruggen later.

specificaties

afmetingen: l=10 m | b=2,4 m tot l=32 m | b=8 m

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Ronald Rozemeijer
Johan Büdgen

vergelijkbare projecten