fbpx

parkbruggen De Boomgaarden Wageningen

romantische Parkbruggen

Voor het brugontwerp lieten we ons inspireren door de locatie, een voormalige boomgaard in Wageningen waar een nieuwbouwwijk verrees. Het gebruik van hout in het hekwerk en de kromming van zowel dek als hekwerk komen voort uit de romantiek van een boomgaard.

U-profiel

We kozen voor eenvoudige bruggen met een stijlvol en uniek hekwerk bestaande uit stalen balusters en houten balken die door de balusters heen lopen. Op de betonnen calamiteitenbrug lopen de balken door op de zijkanten van het dek, op de fiets- en voetgangersbruggen staat het hekwerk op de stalen randliggers. Door deze liggers, standaard U-profielen, in een toog te walsen en vervolgens onder een hoek te plaatsen, ontstaat een uniek ontwerp Parkbruggen dat eigenlijk heel eenvoudig is. De bruggen versmallen naar het midden toe en zijn getoogd, waardoor gebruikers zich bewust worden van het feit dat ze een watergang passeren.

buitenstijl rondom bruggen

Behalve de drie bruggen voor deze wijk, ontwierpen we ook de complete buitenstijl bestaande uit lichtmasten, brievenbussen en bewegwijzering.

specificaties parkbruggen

afmetingen: l=8,2 m | b=1,3 m; l=12 m | b=1,8 m; l=10,3 m | b=3,5 m
uitvoeringskosten: 76.281,- euro (prijspeil 2003)
oplevering: 2003

onze rol bij dit project

ontwerp so t/m do
begeleiding aanbesteding
toezicht uitvoering

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

ontwerper ondernemer bruggenontwerper Gerhard Nijenhuis

projectteam

Adriaan Kok
Gerhard Nijenhuis

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten