fbpx

Smallingerland Drachten

bruggenfamilie

Voor de nieuwbouwwijk Burmaniapark in Smallingerland (Drachten) ontwierpen we een bruggenfamilie die bestaat uit twee verkeersbruggen, vier fietsbruggen en een aantal prive-bruggen. Plaatsing van de prive-bruggen was optioneel bij een deel van de huizen.

strak ontwerp

De vormgeving van de verschillende bruggen voor Smallingerland is in grote lijnen gelijk. Strakke belijning, staal, hout en driehoeken voeren de boventoon. Verder is het brugdek overal langer dan het hekwerk, wat betekent dat het hekwerk pas zo`n vijftig centimeter uit de kant begint, en doen stalen U-profielen dienst als randliggers. Ook hebben de bruggen ieder een stalen hekwerk met houten handregel en een vrij subtiele toog. Bij de verkeers- en fietsbruggen bestaat het hekwerk uit balusters van hoekstaal, een vulling van gekantelde, horizontale lamellen en een driehoekige houten handregel.

Bij de detaillering is gelet op het voorkomen van plekken waar water en vuil zich kunnen ophopen.

detaillering

ipv Delft ontwiep en detailleerde alle bruggen voor Smallingerland. Ook ontwierpen we de bijpassende verlichting. Daarnaast hebben we de aanbesteding van de bruggen begeleid.

projectteam

Bas Wallert
Maurits Lopes Cardozo

vergelijkbare projecten