fbpx

index

brie argumenten voor een buitenstijl

Er is in Nederland veel aandacht voor de openbare ruimte. De laatste jaren speelt vooral kostenbeheersing van met name het onderhoud een grote rol. De uitgaven voor vernieuwing zijn beperkt. Toch kan het laten ontwerpen van een buitenstijl juist nu veel doen voor uw openbare ruimte, ook qua kosten.

1.krachtig visitekaartje
De openbare ruimte is het ultieme visitekaartje voor uw stad of dorp. Door een eenduidige inrichting te hanteren ontstaat een consequent en krachtig totaalbeeld met meubilair (denk aan afvalbakken, banken, terrasafscheiding, verlichting etc.) dat op elkaar is afgestemd.

roestkleurige boomroosters , ontwerp door ipv Delft, inrichting van openbare ruimte

boomroosters met bijpassende banken Hazerswoude

2. impuls voor de openbare ruimte
Een prettig en rustig straatbeeld maakt de openbare ruimte aantrekkelijker dan een versnipperd en rommelig beeld. En een aantrekkelijke openbare ruimte nodigt mensen uit er te verblijven. Voldoende afvalbakken, comfortabele banken en aangename verlichting dragen daar in grote mate aan bij.

XXL- straatmeubilair van hout met strakke metalen zijpanelen, verschillende zitniveaus en vrijstaande boombakken, stadscentrum zwolle

XXL-bank in centrum Zwolle

3. efficiënter beheer & onderhoud
Is een buitenstijl eenmaal ontworpen, dan is vervanging en onderhoud ook een stuk eenvoudiger. De opties bij vervanging zijn duidelijk en voor het onderhoud volstaat een eenduidige aanpak in het hele gebied. Eén kleur verf bijvoorbeeld, in plaats van een andere voor ieder type bank of afvalbak.

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

terug naar homepage
Kennisblog

ook interessant:

onderaanzicht busbrug Zwolle stalen kokerligger houten lamellenipv Delft Beratende-Ingenieure

interview met Gerhard Nijenhuis

Ipv Delft bestaat 25 jaar. Daarom een interview met oprichter Gerhard Nijenhuis over de oorsprong van het bureau, haar bestaansrecht en de mijlpalen van de afgelopen kwart eeuw.
SLI.02_artist-impression-herinrichting-Merwedeplein-Kerkbuurt-Sliedrecht-ipvDelft-1

Winie Dijksterhuis over herinrichting pleinen Sliedrecht

In korte tijd is in Sliedrecht de herinrichting van twee pleinen aan winkelstraat de Kerkbuurt gerealiseerd. Winie Dijksterhuis ging aan de slag met twee schetsontwerpen en paste die aan tot de gerealiseerde plannen. In dit interview vertelt ze hoe dat in zijn werk is gegaan.

zwerfafval gescheiden inzamelen?

Thuis scheiden de meeste Nederlanders het grootste gedeelte van hun afval in verschillende fracties die apart worden ingezameld. Afvalbakken in de openbare ruimte zijn echter vaak nog een vergaarbak voor alle fracties. De afgelopen twee jaar begeleidde ipv Delft eerstejaars studenten Industrieel Product Ontwerpen bij het onderzoeken en ontwerpen van afvalbakken voor gescheiden inzameling. Wat zijn de dos en don'ts?

van winkel- naar verblijfsgebied

Het is inmiddels een bekend probleem in Nederland: toenemende leegstand in winkelgebieden. De aantrekkelijkheid van dergelijke gebieden neemt daarmee flink af. Gerhard Nijenhuis van ipv Delft en Mieke Slingerland van Modernista bepleiten een kleinschaliger inrichting van de openbare ruimte om zo de verandering van winkel- naar verblijfsgebied kracht bij te zetten.
gebruiksvriendelijke afvalbakken Rotterdam met Rotterdamse uitstraling in stad

de afvalbak: lijkt simpel, is complex

Hufterproof maar ook betaalbaar en slank, onopvallend en herkenbaar... Een afvalbak oogt doorgaans eenvoudig, maar de vele eisen die eraan worden gesteld maken het tot een van de meest complexe producten voor de openbare ruimte. We zetten de belangrijkste eisen in willekeurige volgorde voor u op een rij.