afvalbakken Rotterdam

rotterdamse uitstraling
In opdracht van Roteb en de dienst Stedebouw & Volkshuisvesting (dS+V) van de gemeente Rotterdam ontwierpen we afvalbakken voor het Rotterdamse Zuiderpark.

Het ontwerp diende te passen bij de uitstraling van de stad Rotterdam, wat wij vertaald hebben naar een robuust, modern en gebruiksvriendelijk ontwerp.

gebruiksvriendelijk
In het ontwerp is veel rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. Zo is de opening bewust niet bovenop de bak gesitueerd, maar op een schuin gelegen vlak aan de bovenzijde. Hierdoor wordt de regeninval tot een minimum beperkt, maar kunnen gebruikers hun afval wel makkelijk in de bak laten vallen zonder met hun hand in de opening te komen.

Bovendien is de inwerpopening zo van veraf herkenbaar. Daarnaast is de aluminiumkleurige afvalbak voor de vuilophaler eenvoudig te openen en is de vuilcontainer leverbaar met een binnenbak of een zakhouder.

partnerschap
We maakten het ontwerp in samenwerking met Roteb. De productie van de bakken voor Rotterdam is in handen van Roteb Ultimade. Via producent Velopa zijn de afvalbakken onder de naam Oscar ook voor derden beschikbaar.

specificaties
afmetingen: inhoud 90 liter
uitvoeringskosten: ca. € 605
oplevering: 2006.

projectlocatie

meer informatie?

Gerhard_MG_9474

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam
Gerhard Nijenhuis
Marion Kresken

vergelijkbare projecten