fbpx

buitenstijl Almere Haven

een huisstijl met straatmeubilair

Om het eigen karakter van Almere Haven te benadrukken, bedachten we een nieuwe familie van straatmeubilair. Deze past uiteraard bij de herinrichting van de havenkom en het winkelcentrum in Almere Haven, die we eerder in samenwerking met de gemeente Almere ontwierpen.

ontwerp straatmeubilair

Het thema ‘haven’ speelde bij het ontwerpen van het straatmeubilair, zoals de afvalbakken, verlichtingsarmaturen en banken een belangrijke rol. Zo doet de verlichting dankzij de horizontale belijning sterk denken aan de traditionele stormlamp. Dezelfde maritieme vormentaal is ook goed zichtbaar in de verschillende zitelementen. Zo staan op de kades donkergekleurde betonnen banken, die in hun vorm herinneren aan bolders voor scheepstrossen. Door de houten elementen van de bank op de wandelpier waan je je op de veerpont; het hekwerk doet denken aan een reling op een schip.

driehoekige banken

Voor de pleinen in het winkelgebied ontwierpen we plectrumvormige zwarte banken in natuursteen. De driehoekige vorm brengt de sfeer van de Gooise brinkdorpen naar het noorden va het Gooimeer. Zoals het hoort bij een brink, is de bank om een boom of om een vlaggenmast heen gebouwd. ’s Avonds gaat in de bank de verlichting aan, die knus op de nieuwe bestrating schijnt.

specificaties

oplevering: 2002

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Gerhard Nijenhuis

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten