fbpx

buitenstijl Almere Haven

een huisstijl met straatmeubilair

Om het eigen karakter van Almere Haven te benadrukken, bedachten we een nieuwe familie van straatmeubilair. Deze past uiteraard bij de herinrichting van de havenkom en het winkelcentrum in Almere Haven, die we eerder in samenwerking met de gemeente Almere ontwierpen.

ontwerp straatmeubilair en pleinen

Het thema ‘haven’ speelde bij het ontwerpen van het straatmeubilair, zoals de afvalbakken, verlichtingsarmaturen en banken een belangrijke rol. Zo doet de verlichting dankzij de horizontale belijning sterk denken aan de traditionele stormlamp. Dezelfde vormentaal is ook goed zichtbaar in de verschillende zitelementen. Zo staan op de kades donkergekleurde betonnen banken, die in hun vorm herinneren aan bolders voor scheepstrossen. Door de houten elementen van de bank op de wandelpier waan je je op de veerpont; het hekwerk doet denken aan een reling op een schip.

Ook zijn de kades zijn volledig opnieuw ingericht en bestraat. Er is een fraaie groene zone aangelegd.

Vanaf hier kun je langs enkele treden afdalen naar de nieuw aangelegde boulevard. Door de kades, de stoere trappen en de boulevard is het hier voor het eerst echt op een haven gaan lijken. De traptreden zijn heel geschikt om op uit te rusten en over het water uit te kijken. In het water is een lange houten steiger aangelegd die aan een wandelpier doet denken.

realisatie inrichtingsplan

ipv Delft analyseerde de gewenste verbeteringen, ontwikkelde de inrichtingsplannen en begeleidde de realisatie.

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Gerhard Nijenhuis

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten