fbpx

inwerpzuilen Groningen

WasteLift

De gemeente Groningen wilde in het centrum gebruik gaan maken van de WasteLift, een ondergronds inzamelsysteem voor afval. Wij kregen het verzoek nieuwe, bij de gewenste uitstraling van Groningen passende inwerpzuilen voor dit systeem te ontwerpen.

gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig ontwerp

Uitgangspunten van het ontwerp waren dat de zuil gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig moest zijn, en daarnaast een hoge afwerkingskwaliteit diende te hebben. Ipv Delft koos voor een ronde vorm met een geribbeld oppervlak dat aanplakken en graffiti ontmoedigt. De vier inwerpopeningen zorgen ervoor dat de zuil van alle kanten duidelijk herkenbaar is als afvalbak.

Bovendien zijn de openingen beperkt van afmeting, wat het risico op misbruik en verstopping minimaliseert. De zuil is opgebouwd uit vijf identieke gietaluminium delen, die in elkaar vallen en zo de zuil vormen. De slank vormgegeven deksel, eveneens van gietaluminium, klemt de delen in.

Dankzij deze slimme constructie zijn maar twee gietmallen nodig, waardoor de kosten relatief laag blijven. Het gebruik van gietaluminium zorgt voor de benodigde stevigheid en de hoge afwerkingskwaliteit van de inwerpzuil.

specificaties inwerpzuil

inhoud: meer dan 400 liter
prijs: vanaf € 4.500
oplevering: 2009

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Sietse Cieraad
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten