fbpx

bruggen Elzenhoekpark Oss

herinrichting park

Voor de herinrichting van het Elzenhoekpark in Oss maakte Esther Kruit van KruitKok landschapsarchitecten een totaalontwerp. Onderdeel van de herinrichting waren twee fiets- en voetgangersbruggen en een vlonderbrug. KruitKok vroeg ipv Delft het schetsontwerp van deze bruggen verder uit te werken en te realiseren.

drie bruggen

Het ontwerp van de drie bruggen maakt deel uit van de herinrichting van het Elzenhoekpark. We ontwierpen twee fiets- en voetgangersbruggen van circa 25 meter en een 100 meter lange vlonderbrug met geïntegreerde bankjes. Het budget was beperkt.

We kozen voor eenvoudige bruggen, opgebouwd uit een stalen constructie met houten dekdelen en een transparant hekwerk van balusters en rvs gaas. De twee fiets- en voetgangersbruggen zijn sterk getoogd en passen daardoor goed bij de stijl van het park.

De vlonderbrug meandert over het water en vormt zo een speelse toegangsroute tot het park en de kinderboerderij met milieu-educatiecentrum. De vlonderbrug ligt net iets boven het waterniveau en is gefundeerd op stalen buispalen, waardoor hij boven het water lijkt te zweven.

van ontwerp tot realisatie

Het Elzenhoekpark is eind mei 2013 opgeleverd. ipv Delft ontwierp de bruggen op basis van een schetsontwerp van KruitKok  landschapsarchitecten. We werkten het ontwerp voor de drie bruggen binnen twee maanden uit tot een aanbestedingsklaar ontwerp. Vervolgens begeleidden we de aanbesteding en schreven we de aanbestedingsstukken. Dit project had een korte doorlooptijd: van ontwerp tot realisatie binnen 1 jaar.

specificaties

afmetingen: l=25 m en 100 m | b=4,5 m
uitvoeringskosten: € 394.700
oplevering: 2013

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Adriaan Kok
Niels Degenkamp

vergelijkbare projecten