fbpx

fietsbrug Laarveld Weert

veilige oversteek

De Ringbaan Noord is een drukke verkeersader die de wijken Laarveld en Molenakker fysiek van elkaar scheidt. Om de wijken voor fietsers en voetgangers beter met elkaar te verbinden, ontwierpen we een fietsbrug over de Ringbaan Noord. We voerden eerst een studie uit naar de meest geschikte locatie en maakten diverse ontwerpvarianten. Ook bekeken we samen met Plangroep Heggen hoe inkijk in bestaande tuinen vanaf de brug is te voorkomen.

brugontwerp

De brug vormt een heldere, strakke lijn in het landschap en wordt gemaakt uit weervast (corten) staal. Gezien de groene en landelijke omgeving vinden we een ingetogen ontwerp hier het beste passen.

afstemming

De hellingbaan voor de nieuwe brug komt aan de zuidkant dicht langs de tuinen van bestaande woningen te liggen. Om inkijk te voorkomen, was hier een maatwerk oplossing nodig. Een drietal ontwerpen voor anti-inkijkschermen werd voorgelegd aan de bewoners, die vervolgens hun voorkeur konden aangeven. De keuze viel zo op het omhoog doortrekken van het hekwerk van de brug. Dit gaashekwerk wordt voorzien van begroeiing, zodat een dicht en groen scherm ontstaat bovenop het begroeide grondlichaam.

geïntegreerde verlichting

De functionele verlichting van de brug bevindt zich in de handregels van het hekwerk. Op deze manier zijn geen lichtmasten nodig en wordt lichthinder voorkomen.

specificaties

afmetingen: l=55 m | b=5,8 m
oplevering: naar verwachting 2021

meer informatie?

bel Rutger Wirtz:
015 750 25 71

brug architect bij ipv Delft

projectteam

Rutger Wirtz

vergelijkbare projecten