fbpx

fietsbrug Weideveld

robuust viaduct

Aannemingsbedrijf De Vries Werkendam verwierf de D&C opdracht voor de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen Bodegraven en nieuwbouwwijk Weideveld. De brug ligt over de Broekveldselaan naast het spoor en overbrugt de betonnen tunnelbak die onder het spoor door gaat. Mede vanwege de ligging vroeg de gemeente om een aansprekend en robuust viaduct.

krachtig en transparant

Ontwerpbureau ipv Delft vertaalde deze wens naar een krachtig ontwerp, waarvan de houten portalen het meest in het oog springen. In de ruimte tussen portaal en betonnen brugdek bevindt zich verticaal gespannen rvs gaas, dat de brug de benodigde beveiliging tegen stenengooiers geeft. De transparantie en kleur van dit gaas oogt vanuit ieder standpunt anders, wat een dynamisch en interessant beeld oplevert. Dit effect wordt versterkt door de geïntegreerde verlichting.

Door de vernieuwende combinatie van de houten portalen en het fijnmazige gaas, is het viaduct veilig en transparant, waardoor gebruikers het ervaren als een uitnodigende en open verbinding.

specificaties

afmetingen: l = 21 m  |  b = 5 m
uitvoeringskosten: ca. € 325.000
oplevering: 2014

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Winie Dijksterhuis
Ronald Rozemeijer
Ivo Mulders

vergelijkbare projecten