hekwerk Soesterberg

verbinding

In Soesterberg vormde de N237 een barrière tussen het dorpshart en Soesterberg-Noord, Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum. De verdiepte aanleg van een deel van de weg ter hoogte van het dorpshart zorgt ervoor dat het dorp eindelijk weer een geheel is. Ons werd gevraagd een hekwerk te ontwerpen voor op de nieuwe overkluizing dat deze verbinding zichtbaar zou maken.

kenmerkend

De nieuwe overkluizing verbindt de dorpskern met park, bos en vliegbasis. Bovendien dankt Soesterberg haar naamsbekendheid ook grotendeels aan de voormalige vliegbasis. Daarom ontwierpen we een hekwerk waarin bomen en vliegtuigen de hoofdrol spelen.

plaatwerk

Het modulaire hekwerk bestaat uit opengewerkte stalen panelen. Het ontwerp combineert een basiselement van 4,5 m lang met vier elementen in andere lengtes tot hekwerken met een doorlopend patroon. De eindelementen hebben een rechte zijkant, waarin een kopplaat met straatnaam zijn aangebracht.

De andere elementen hebben een zijkant die de lijnen van het patroon volgt. Hierdoor oogt het hekwerk als een geheel.

partners

De aanleg van de verdiepte N237 is een project van de provincie Utrecht en aannemers Van Hattum en Blankevoort en KWS. Volker InfraDesign maakte het integrale ontwerp, wij ontwierpen het hekwerk. Takke Breukelen verzorgde productie en levering van het hekwerk.

specificaties

afmetingen: l=29 m en l=35 m
oplevering: 2016

meer informatie?

bel Joost Vreugdenhil:
015 750 25 72

ontwerper bruggen en fietshellingen Joost Vreugdenhil

projectteam

Ivo Mulders
Joost Vreugdenhil

vergelijkbare projecten