fbpx

renovatie bruggen Midden-Delfland

renovatieplan tweetal bruggen

De gemeente Midden-Delfland vroeg ons een renovatieplan te maken voor een tweetal bruggen: de Doelstraatbrug in Maasland en de Hofbrug in Schipluiden. Het ging daarbij in principe om zowel de stalen brugconstructies en hekwerken als de bakstenen kademuren.

hersteld in oude glorie

Uitgangspunt was de bruggen zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat terug te brengen. Voor de Doelstraatbrug, een draaibrug,  betekende dit bijvoorbeeld dat het bestaande hekwerk met horizontale spijlen werd vervangen door een nieuw verticaal spijlenhekwerk, zoals dat ook op de oorspronkelijke brug stond (voor de eerste renovatie).

Bij de Hofbrug gaven we de trappen rvs stootplaten (de oorspronkelijke waren van regulier staal en daardoor compleet doorgeroest) en zorgden we voor een nettere bevestiging van de noodzakelijke mantelbuis en gasleiding aan de buitenzijde van de brug.

Het staalwerk van de brugconstructies is in beide gevallen geheel vernieuwd. Het hekwerk van de Hofbrug is gerenoveerd en bij beide bruggen werd het metselwerk gerestaureerd en waar nodig vervangen.

specificaties

omvang: 2 bruggen
uitvoeringskosten: € 188.800
afmetingen:
Hofbrug: l= 9,6 m | b=1,5 m
Doelstraatbrug: l= 9,3 m | b=3,5 m

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders
Niels Degenkamp

vergelijkbare projecten