Nieuwe Markt Roosendaal

inrichtingsontwerp
De Nieuwe Markt is ooit opgezet als parkeerplein. Zo’n tien jaar geleden is die functie overgenomen door een ondergrondse parkeergarage en verschenen er op maaiveldniveau opgangen en een ovaalvormig paviljoen. Het plein zelf bleef echter kaal, winderig en groot. De gemeente vroeg ons in een aantal co-design-sessies samen met belanghebbenden tot een nieuw inrichtingsontwerp te komen.

verblijfsfunctie
Het ontwerp richt zich op het aanbrengen van menselijke maat, gezelligheid en groen. Zo wordt het plein een plek waar mensen niet alleen langskomen op hun route, maar ook willen verblijven. We deelden het gebied op in meerdere zones, elk met hun eigen karakter en functie: waterplein, speeleiland, groeneilanden, terrassen, en achter het paviljoen een plein voor skaters.

lichtplan
Naast bestrating, zitgelegenheid, routing en groen, omvatte de opdracht ook de verlichting. We maakten het lichtplan en ontwierpen karakteristieke lichtmasten met dubbele uithouders.

partners
Jos van de Lindeloof tuin- en landschapsarchitectenbureau,
Het Lux Lab

specificaties
oplevering: november 2016

projectlocatie

meer informatie?

brug architect bij ipv Delft

bel Winie Dijksterhuis:
015 750 25 79

projectteam
Winie Dijksterhuis
Rob Kruizinga
Sam de Koning
Gerhard Nijenhuis
Ivo Mulders

vergelijkbare projecten