fbpx

boombakbank

plaatsing Heemskerk

Ontwerpbureau ipv Delft, Nationale Bomenbank en Jan Kuipers Nunspeet introduceren een gezamenlijk ontwikkeld nieuw product voor de buitenruimte: ronde boombakken met een geïntegreerde cirkelvormige bank. Onlangs is het eerste exemplaar geplaatst in een winkelcentrum in Heemskerk.

specificaties

De opvallende boombak bestaat uit een binnenbak waarop aan de buitenzijde een zitting is gemonteerd. De antracietkleurige zitting is opgebouwd uit zestig identieke, in vorm gezette staalstrips. De boombakbank heeft een doorsnede van 3,1 meter en is geschikt voor bomen tot een hoogte van circa 6 meter. Behalve de in Heemskerk geplaatste medium versie van de boombak, is ook een grotere versie leverbaar met een doorsnede van 4,1 meter. Deze biedt plaats aan bomen tot een hoogte van 9 meter. Beide boombakken zijn standaard voorzien van een beluchtings- en bewateringssysteem.

toekomstbeeld

In de nabije toekomst zal de lijn boombakken van de drie samenwerkende bedrijven verder worden uitgebreid. De opzet van een betonnen binnenbak met een stalen exterieur biedt veel mogelijkheden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan banken in andere vormen, maar ook aan stalen bekleding in uiteenlopende gedaanten.

meer informatie?

bel Sietse Cieraad:
015 750 25 78

ontwerper bruggen Sietse Cieraad

projectteam

Gerhard Nijenhuis
Sietse Cieraad

vergelijkbare projecten