landscaping Maximacentrale

Electrabel
Energieproducent Electrabel gaf ipv Delft opdracht de gehele landscaping van het eiland waarop de Maximacentrale staat te verzorgen. Het ging dan met name om het deel van het terrein dat voor publiek toegankelijk is. Electrabel wilde dat de inrichting zou passen bij de nieuwe, ultramoderne centrale en haar ongekend hoge rendement.

nieuwe identiteit
Meest kenmerkend element van de nieuwe identiteit voor de Maximacentrale, is de blauwe (led)verlichting. Op het terrein markeert blauwe verlichting de grens tussen publiek en privé en begeleidt het licht bezoekers op hun route. Die route start aan het begin van de toegangsbrug met een tien meter hoog lichtelement. Vervolgens leidt een blauwe lichtlijn bezoekers over de brug naar het eiland. Eenmaal op het eiland is de lichtlijn geïntegreerd in strakke betonnen muurelementen met daarop glazen panelen met zonnecellen. Zo ontstaat een transparant hekwerk met een high-tech uitstraling.

Letterlijk hoogtepunt van het landschapsontwerp is het panoramaterras dat uitkraagt boven en uitzicht biedt op het IJsselmeer.

Via een brede stalen trap bereikt men het platform van vijf bij vijf meter, dat rondom is voorzien van houten banken en glazen panelen die de wind tegenhouden.

De stalen buitenzijde van het panoramaterras sluit qua vormgeving aan bij de eerder genoemde muurelementen. De groene zone is verder voorzien van straatmeubilair uit de serie Falco Linea (ontworpen door ipv Delft).

specificaties
uitvoeringskosten: € 1.697.000

projectlocatie

meer informatie?

Gerhard_MG_9474

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam
Rob Kruizinga
Marion Kresken
Sietse Cieraad
Gerhard Nijenhuis
Peter van Meir

vergelijkbare projecten