fbpx

brug De Herven Den Bosch

ingetogen ontwerp

In samenwerking met Wallaard Noordeloos ontwierpen we een verkeersbrug die de nieuwbouwprojecten De Herven en Carolus in ’s Hertogenbosch met elkaar verbindt. Opdrachtgever Slokker Vastgoed vroeg om een slanke brug die past bij de woonomgeving. We maakten een ingetogen en tijdloos ontwerp.

prefab brugdek

De opdrachtgever wilde dat de bestrating op de brug zou doorlopen. Dit betekende dat de dekhoogte sowieso relatief groot zou zijn. We besloten daarom deze eigenschap als iets positiefs te gebruiken en de hoge brugrand als beeldbepalend element in te zetten. De gehele brug is uitgevoerd in beton en bestaat uit vier prefab dekdelen, die in het werk aaneen gestort zijn. De buitenste dekdelen vormen gelijk de brugrand en zijn voorzien van een speelse steenstructuur die sterk bijdraagt aan de kwalitatief hoogwaardige uitstraling van de brug. De steenstructuur loopt door op de landhoofden.

weinig speelruimte

Zowel qua vormgeving als budget was de speelruimte beperkt. Met slimme keuzes is het gelukt toch een onderscheidend en aantrekkelijk ontwerp te realiseren. Bovendien is de brug nagenoeg onderhoudsvrij en heeft ze een beoogde levensduur van honderd jaar.

specificaties

uitvoering: Wallaard
afmetingen: l=11 m | b=7,3 m
oplevering: 2019

Meer over verkeersbruggen.

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Chris Spierings

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten

vergelijkbare projecten