brug Heysehaven Rotterdam

ontsluiting

Om de verkeerssituatie rond en in tuindorp Heijplaat te verbeteren, is een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd. De brug Heysehaven ligt op deze nieuwe route.

fietspad

Landhoofden en tussensteunpunt zijn in het werk gestort. Vervolgens zijn prefab balkliggers geplaatst. Na plaatsing van de prefab betonnen uitkragende dekdelen voor de voetpaden aan weerszijden van de brug is alles met een druklaag aan elkaar gestort.

honingraat

Ons stond een robuuste brug voor ogen, die qua uitstraling past bij het havenkarakter van de omgeving maar ook aansluit op de natuurlijke oever aan de noordzijde. Dit komt onder meer tot uiting in de relatief donkere betonkleur en het honingraatpatroon op de voetpaden dat verwijst naar kasseien. Verder zijn steunpunten en landhoofden voorzien van horizontale ribbels, waarop de waterstanden zich straks zullen aftekenen. Om de recreatieve functie van de brug zichtbaar te maken en te versterken, waaieren de voetpaden uit naar de oevers toe.

verlichting brug

De verlichting is uniek: deze zit in de lage barriers tussen voetpad en rijbaan. Reflectie van het licht is zodanig, dat er ook op gezichtshoogte een voldoende lichtniveau is.

specificaties

afmeting: l=52 m | b=15 m
uitvoeringskosten: € 1.100.000
hoofdaannemer: KWS
productie: Holland Scherm
oplevering: 2016

meer informatie?

bel Joost Vreugdenhil:
015 750 25 72

ontwerper bruggen en fietshellingen Joost Vreugdenhil

projectteam

Joost Vreugdenhil
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten