fbpx

circulair bruggensysteem

IFD systeembrug

Ipv Delft en Knipscheer Infrastructuur hebben de handen in een geslagen en een systeem van circulaire bruggen ontwikkeld. Naast hergebruik en modulair ontwerpen staat daarbij IFD centraal: Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. De circulaire brug is geschikt voor geheel nieuwe bruggen, maar juist ook ter vervanging van bestaande bruggen.

circulair = modulair

Door alle brugonderdelen modulair te ontwerpen, zijn ze bij beschadiging of in de toekomst als de brug niet meer nodig is eenvoudig te verwijderen en opnieuw te gebruiken. Voor het ontwerp betekent dit dat we betonnen kespen en landhoofden kiezen op stalen buispalen, waarbij de bevestiging geschiedt middels boutverbindingen.

hekwerk in drie types

Voor het hekwerk is er keuze uit drie types: een basishekwerk, een plusversie en een monumentale variant. Ze zijn alle modulair en worden bevestigd op een stalen console met pen-en-gatverbinding. Dit maakt niet alleen vervanging of demontage eenvoudig, maar zorgt er ook voor dat bij een zware aanrijding de boutverbinding het begeeft en niet het hele hekwerk beschadigd raakt.

landhoofd en brugdek

De brug heeft dekdelen in beton of ultrahogesterktebeton, die bovenop de houten liggers komen. De dekdelen zijn onderhoudsvrij en hebben een zeer lange levensduur en het duurzame hout wordt dankzij het beton beschermd tegen weersinvloeden. De onderlinge bevestiging is wederom onderhoudsarm en losneembaar gedetailleerd. Dimensioneren voor een levensduur van 160 jaar is mogelijk.

hergebruik materialen

We zien kansen in hergebruik van staal, hout en beton. In het geval van een vervangingsopgave zullen we zoveel mogelijk kiezen voor hergebruik van materialen uit de bestaande brug(gen). Het gaat dan bijvoorbeeld om stalen liggers, die gedemonteerd kunnen worden, daarna keuring en certificering ondergaan en dan opnieuw te gebruiken zijn. Metselwerk van bestaande landhoofden kan ook opnieuw gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor hout uit gordingen, dekplanken en leuningen. Bestaande betonnen onderdelen worden gebroken en gebruikt als toeslagmateriaal.

opdrachtgever gezocht!

Het systeem is bedacht, nu zoeken we nog opdrachtgevers. Heeft u een project waarbij de circulaire brug wel eens dé oplossing zou kunnen zijn? Neem snel contact op! Turnkey behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor vrijblijvend advies of meer informatie.

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Ronald Rozemeijer
Jona de Bokx
Tako van Midwoud
Gerhard Nijenhuis

folder circulair bruggensysteem

ipv Delft folder Circulair bruggensysteem i.s.m Knipscheer

vergelijkbare projecten