fbpx

De Derde Brug Abcoude

opdracht

Samen met Jansen Venneboer en Heijmans kregen we de opdracht voor dit Design & Construct project. ipv Delft ontwierp de nieuwe en eigentijdse ophaalbrug. De Derde Brug maakt deel uit van de nieuwe centrumring, die het doorgaand verkeer om het centrum van Abcoude heen leidt.

ontwerp ophaalbrug

Bij het ontwerpen van de ophaalbrug over de Angstel hanteerden we een aantal uitgangspunten. Zo was een van de doelstellingen dat de brug zou passen bij de bestaande ophaalbruggen in Abcoude, maar toch een eigentijdse uitstraling kreeg. Verder wilde ipv Delft graag dat de werking van het ophaalmechanisme zichtbaar zou zijn.

De Derde Brug heeft twee losstaande hameitorens. In een van de torens bevindt zich de machinekamer, de andere fungeert als brugwachtershuisje.

De lijf-flensopbouw van de twaalf meter lange balanspriemen is afgeleid van de twee bestaande ophaalbruggen in het dorp.

realisatie

In opdracht van Jansen Venneboer en Heijmans, maakte ipv Delft het schetsontwerp voor de ophaalbrug in Abcoude. Daarna werkten we het ontwerp op een aantal punten verder uit, zodat het eindresultaat optimaal aansloot bij het gewenste beeld.

specificaties

afmetingen: l=19 m | b=14 m | h=6,5 m
uitvoeringskosten: € 2.249.000

meer informatie?

bel Ronald Rozemeijer:
015 750 25 71

projectteam

Gerhard Nijenhuis
Ronald Rozemeijer

presentatieboek beweegbare bruggen

vergelijkbare projecten