fbpx

tender kunstwerken Ooijen-Wanssum

gebiedsontwikkeling

Om de regio beter te beschermen tegen uitzonderlijk hoogwater, moest het gebied langs de Maas tussen Ooijen en Wanssum aanzienlijk worden aangepast. Rijkswaterstaat, de provincie Limburg, Waterschap Limburg en de gemeenten Venray en Horst aan de Maas namen daarom het initiatief voor de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Onderdeel van de herontwikkeling was het bouwen van meerdere kunstwerken.

familie

We deelden de kunstwerken, naast verkeers- en fietsbruggen ook een fietstunnel, in op basis van hun locatie. De kunstwerken in, over en onder de nieuw aan te leggen rondweg kregen als mannelijke familieleden een hoekig uiterlijk en een efficiënte, in het zicht liggende betonnen constructie. De kunstwerken in de open groene omgeving van het beekdal ontwierpen we als vrouwelijke familieleden, met een zachtere inpassing en uitstraling.

detaillering

Vanwege de ligging in het polderlandschap ontwierpen we hekwerken die verwijzen naar de natuur en het water, en refereert ook de betonnen wand van de brug bij Wanssum middels een gravure van een waterstroom aan de directe omgeving.

specificaties

partners: Boskalis, Van Oord
status: niet gewonnen tender, 2e fase gehaald
jaar van aanbieding:2016 

meer informatie?

bel Ronald Rozemeijer:
015 750 25 71

projectteam

Ronald Rozemeijer
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten