fbpx

tender trambrug Breda

toegangsbrug

De Verhoogde Trambrug werkt als een toegangsbrug voor de historische binnenhaven van Breda. Ons ontwerp onderscheidt zich van de bruggen over de Singels, maar sluit juist aan op de kenmerkende stijl van bruggen over de rivier de Mark. De trambrug is vormgegeven als brede brug waar vele gebruikers elkaar ontmoeten: autoverkeer, fietsers, voetgangers en recreatievaart.

ingetogen

Door haar ingetogen, zorgvuldige vorm, detaillering en materiaalgebruik vormt de Verhoogde Trambrug de basis van een herkenbare familie van bruggen over de Mark. Weggebruikers zien vooral de herkenbare leuningen die robuust en transparant zijn vormgegeven naar de schaal van de brug. Voor de waterrecreant vormt de brug met de uitlopende keerwanden één ingetogen gebaar. 

flora en fauna

Voor flora en fauna biedt het brugontwerp een groene verbinding onder de Verhoogde Trambrug door. De monumentale bomen blijven behouden door gebruik te maken van keerwanden in plaats van taluds.

architectonische verlichting brug

Naast de brug zelf ontwierpen we ook subtiele verlichting die zorgt voor een aantrekkelijk avond- en nachtbeeld. Een lichtlijn in de betonnen brugranden verlicht op subtiele wijze de horizontale betonnen lijn. Het lichtniveau is uiteraard afgestemd op de omgeving.

specificaties

partners:
status: niet gewonnen tender
jaar van aanbieding: 2016

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen

vergelijkbare projecten