fbpx

UHSB bruggen Koningshof

standaardbruggen

In navolging van de eerste UHSB-standaardbrug die we ontwierpen voor de Hoflandstraat in Pijnacker, realiseerde de gemeente Pijnacker de afgelopen periode een serie van 8 vergelijkbare bruggen in ultrahogesterktebeton (UHSB). De meeste van deze bruggen liggen in de wijk Koningshof, een aantal rond de twee centraal gelegen basisscholen. De bruggen zijn samengesteld uit het UHSB Bruggensyteem Delft, dat we ontwikkelden in samenwerking met Hi-Con Nederland.

modulair dek

We pasten modulaire brugdekken in UHSB toe op stalen liggers en met het hekwerk dat we eerder al voor de brug aan de Hoflandstraat ontwierpen. Zo ontstaat eenheid en hebben de bruggen in de wijk een duidelijk herkenbare identiteit. Om daar nog aan toe te voegen, is elke brug voorzien van de straatnaam. Deze staat met grote letters op het eerste dekelement en is uitgelijnd met de eindbalusters van het hekwerk.

participatie schoolkinderen

In samenwerking met de kinderen van de basisscholen, is een aantal afbeeldingen van dieren ontworpen. Deze afbeeldingen, uitgesneden in 12 mm dik plaatstaal, worden binnenkort bevestigd op de hekwerken van de drie bruggen rond het scholencomplex. Het gaat om een uil, eekhoorn en vogel en elke brug heeft zijn eigen dier.

specificaties parkbruggen

afmetingen: l=12,5 m, 14 m, 21,5 m | b=3,4 m
uitvoeringskosten:
oplevering: 2019-2020

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

folder UHSB bruggensysteem Delft

uitgebreide informatie over de mogelijkheden en voordelen van het bruggensysteem

ipvDelft-folder-bruggensysteem-UHSB

vergelijkbare projecten