fbpx

verkeersbruggen Haringbuys

uitgangspunt verkeersbruggen en lichtmasten

Voor villawijk Haringbuys vroeg de gemeente Bloemendaal ons de bruggen en lichtmasten te ontwerpen. Uitgangspunt was een ontwerpschets van Buro Lubbers, het bureau dat het stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan voor de wijk maakte. In lijn met de uitstraling van de woningen, moest het brugontwerp statig en verfijnd zijn.

krap budget voor bruggen

Het krappe budget vroeg om optimalisatie en slimme keuzes. In overleg met de opdrachtgever ontwierpen we de bruggen voor het te verwachten bestemmingsverkeer, bestaande uit personenauto’s en licht vrachtverkeer. Een brandweervoertuig kan er overheen, echt heel zware vrachtwagens niet. Bij de aanleg van de wijk is hier rekening mee gehouden: pas als een zone was bebouwd en het zware bouwverkeer verdwenen werd de definitieve brug aangelegd.

verfijnd brugontwerp

Het brugontwerp kreeg een verfijnde detaillering. Zo lijken de ankerplaten van de balusters dankzij de afgeronde hoeken op schildjes en is de houten handregel blind bevestigd zonder uithouders. De dikte en hoogte van de stalen strips van het hekwerk varieert voor een speels beeld.

specificaties verkeersbrug

afmetingen: l=9 m| b=5,2 m; l=12-15 m| b=4,8 m
uitvoeringskosten: 227.000,- euro
oplevering: 2017

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen

inspiratieboeken bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten