fbpx

vervanging Stakenbrug Den Hoorn

vervangen bestaande brug

De bestaande brug op het kruispunt van de Noordhoornseweg, Kastanjewetering en Dijkshoornseweg in Den Hoorn was aan vervanging toe. Zowel de landhoofden als het staalwerk waren verzwakt, onder meer door overbelasting. Daarnaast vormde de brug een versmalling in de weg, wat voor de verkeersveiligheid niet optimaal was. Voor voertuigen langer dan 10  meter was de brug bovendien ongeschikt.

veilig ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe brug neemt deze knelpunten weg, wat direct zorgt voor betere verkeersveiligheid. Het dek is breder, er zijn fietssuggestiestroken aangebracht en de aansluiting op de Dijkshoornseweg en Kastanjewetering is aanzienlijk verbeterd.

verfijnd brugontwerp

De geheel betonnen brug is bewust ingetogen ontworpen. De brugrand is iets lichter van kleur dan de landhoofden en ligt er visueel los van, wat een verfijnd beeld oplevert.   

Net als bij vrijwel alle bruggen in Midden-Delfland is het stalen buizenhekwerk blauw, alleen is voor deze brug een ingetogener blauwtint gekozen. Zo past het kunstwerk naar ons idee nog beter in de omgeving.

specificaties brug

afmetingen: ca. l=12,5 m | b=6,5 m
uitvoeringskosten: 407.900,- euro
oplevering: 2017
partners: Adams Bouwadviesbureau, Inpijn Blokpoel ingenieursbureau, Van Dijk Maasland

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders
Rutger Wirtz
Ronald Rozemeijer

vergelijkbare projecten