Landgoed Broekhuizen

voetgangersbrug 
Landschapsontwerpers Ank Bleeker en Anneke Nauta waren bezig met een opknapbeurt voor Landgoed Broekhuizen, een indrukwekkend park in beheer van Staatsbosbeheer. Op een van de royaal bemeten voetpaden was nog een brug nodig. Aan ons is gevraagd deze missende voetgangersbrug te ontwerpen.

Engelse landschapsstijl
Uitgangspunt was het ontwerpen van een subtiele brug die past bij de Engelse landschapsstijl van Landgoed Broekhuizen. De voetgangersbrug heeft een brede stalen rand en een bijzonder hekwerk opgebouwd uit stalen strips. Zo zijn de balusters gemaakt van dubbele strips en de handregel van drie trapsgewijs op elkaar gelaste staalstrips.

Aan de uiteinden buigen de drie strips van de handregel een voor een naar beneden om zo het hekwerk te beëindigen.

projectbegeleiding
De stalen voetgangersbrug is in de fabriek gemaakt en vervolgens in zijn geheel naar het park verplaatst. Het brugdek was vooraf van hijsogen voorzien om beschadiging van het hekwerk te voorkomen. ipv Delft begeleidde het gehele proces, inclusief meervoudige aanbesteding, productie en realisatie.

projectlocatie

meer informatie?

Gerhard_MG_9474

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten