fbpx

XXL-banken Leeuwarden

ziteilanden

De gemeente Leeuwarden vroeg ons een ontwerp te maken voor een tiental zitelementen van 5 bij 2 meter voor het Wilhelminaplein (in de volksmond Zaailand genoemd). De landschapsontwerpers die de herinrichting van het plein verzorgden (Hosper) hadden al een schets gemaakt van de ziteilanden. Deze diende als uitgangspunt voor ons ontwerp. De zitelementen moesten ook plek bieden aan de bomen op het plein.De herinrichting van het Wilhelminaplein is eind 2013 onderscheiden met de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2013.

multifunctionele bank

Er zijn twee types van deze multifunctionele bank met niveauverschillen: bij het ene type staat de boom in het midden, bij het andere niet. Detaillering en materiaalgebruik zijn wel identiek. Zo staat de boom in een ronde uitsparing die is afgedicht met een zwarte kunststof plaat die de contouren van de boom volgt. Een stalen ring met geïntegreerde spots die de boom `s avonds verlichten vormt de overgang tussen de houten bekleding en het boomgat. Iedere XXL-bank is opgebouwd uit een stalen frame met stalen eindplaten en bekleding van houten latten.

Deze combinatie zorgt voor een hoogwaardige en tijdloze uitstraling. Eerder pasten ipv Delft en producent Falco deze detaillering al toe op de Falco Linea meubilairlijn, waar de XXL-bank een waardige aanvulling op vormt

specificaties

afmetingen: l= 5 m | b= 2 m
omvang: 10 stuks
prijs: vanaf € 7500,-/st
verkrijgbaar bij: Falco

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Martijn van Dongen
Gerhard Nijenhuis

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten