fbpx

brug Heerhugowaard-Zuid

overtreffend ontwerp

De gemeente Heerhugowaard wilde een lange, bijzondere verkeersbrug tegen relatief lage kosten. Al jaren geleden schreef ze hiervoor een prijsvraag uit. Het destijds winnende ontwerp is nooit gerealiseerd, vanwege te hoge kosten.

Uiteindelijk werd ipv Delft gevraagd een ontwerp te maken dat zowel mooi als financieel haalbaar is. Door het maken van slimme keuzes, is dit ons gelukt. De verkeersbrug voor Heerhugowaard bestaat uit betonnen standaardliggers, gecombineerd met maatwerk randliggers van zelfverdichtend beton. Om kosten te besparen is de overspanning bovendien afgestemd op de standaardmaten van betonnen liggers.

Ook ´s nachts valt de brug goed op: de randliggers met bijzondere hoekverdraaiing worden dan van onderaf verlicht. In de handregel is led-verlichting opgenomen.

besparen

ipv Delft verzorgde het ontwerp van de 44 meter lange verkeersbrug.

Ook koos ipv Delft in overleg met de gemeente Heerhugowaard voor een meervoudige onderhandse aanbesteding. Bij een dergelijke aanbesteding hoeft er minder contractueel vastgelegd te worden dan bij bijvoorbeeld een RAW-bestek. Dit bespaart tijd en kosten.

specificaties

afmetingen: l=42,5m | b=11m
uitvoeringskosten: € 832.000
oplevering: 2010

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Teun Teeuwisse

vergelijkbare projecten