fbpx

fietsbruggen, hekwerk en kademuren Veenendaal

Veenderij

In opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost en Buro Boot ontwierpen we een tweetal bruggen voor langzaam verkeer ter ontsluiting van nieuwbouwlocatie Eiland-L in het project Veenderij. Daarnaast ontwierpen we de kademuur en het hekwerk op de kade. Het stedenbouwkundig ontwerp voor de locatie, gemaakt door INBO, vormde het uitgangspunt voor het brugontwerp.

vakwerkliggers

Ingetogen en beeldbepalend, dat stond de opdrachtgever voor ogen bij deze bruggen. De voorgestelde vakwerkbruggen hebben we verder verbijzonderd door de diagonalen speelser te plaatsen. Ook voegden we een asymmetrisch geplaatst steunpunt toe en een knik in het brugdek. Als handregel ontwierpen we een gezette stalen plaat, die in kleur contrasteert met de vakwerkconstructie.

stalen hekwerk

Op de kademuur staat een eveneens ingetogen en eigentijds hekwerk. Het bestaat uit een repeterend basiselement, dat de vorm van een nietje heeft en via de doorlopende horizontale staalkabels onderling is verbonden. De elementen zijn visueel aaneengesloten in een rustig ritme. De hekjes zijn samengesteld uit verzinkte en donker antraciet gecoate stalen strippen, en bieden optimaal doorzicht op het water. De leuning is ca. 0,75m hoog.

stijlvol metselwerk

Het ontwerp van de kademuur onderscheidt zich in subtiliteit. Het metselwerk heeft een vlakverdeling, waarbij er twee baksteenmixen zijn toegepast en de verschillende vlakken onderling subtiel terugliggen danwel uitsteken ten opzichte van elkaar. Een zorgvuldig gedetailleerde antracietkleurige deksloof vormt het verbindend element tussen hekwerk en kademuur.

specificaties

aannemer:
partners: Adams bouwadvies
afmetingen: l=22,5 m | b=2,5 m
uitvoeringskosten:

Bekijk hier een filmpje van de plaatsing van de bruggen: https://youtu.be/UpKCG-TKBh8

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Thijs Beerkens
Sam de Koning

vergelijkbare projecten