fbpx

Langetaambrug UHSB

renovatie

De Langetaambrug in Maasland verkeerde in slechte staat vanwege aantasting door betonrot. Gemeente en welstand wilden dat de brug zodanig gerenoveerd werd, dat het uiterlijk van de brug onaangetast zou blijven. In regulier beton en volgens de huidige regelgeving was de oorspronkelijke dekdikte van 10 centimeter echter niet haalbaar. UHSB bood uitkomst.

ultra hoge sterkte brugdek

In dit moderne materiaal van leverancier Hi-Con bleek het wel mogelijk de beoogde dikte van het brugdek te realiseren. Bovendien is het nieuwe brugdek in UHSB onderhoudsvrij en heeft het een levensduur van honderd jaar.

aanpak

Het bestaande brugdek is losgezaagd van de fundering. Daarna is het nieuwe dek met een natte knop op de bestaande betonnen fundering bevestigd. Vervolgens is het metselwerk aangebracht en daarna het hekwerk. Hergebruik van de oorspronkelijke stenen van het metselwerk was niet mogelijk. De nieuwe stenen zijn zorgvuldig gekozen en lijken zoveel mogelijk op de oorspronkelijke. Het hekwerk is wel volledig hergebruikt. Dit project voerden we uit in nauwe samenwerking met Pieters Bouwtechniek, Hi-Con en CMD Civiele Werken. Met de twee eerste realiseerden we eerder al de UHSB-brug in Pijnacker.

specificaties

afmetingen: l=7,9 m | b=2 m
uitvoeringskosten: € 92.000
oplevering: 2015

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

inspiratieboek circulair ontwerpen

ipv Delft Inspiratieboek Circulair Ontwerpen

vergelijkbare projecten