fbpx

lichtvisie en verlichting Kerkstraat Strijen

lichtvisie

Voor het Zuid-Hollandse Strijen stelden we een lichtvisie op voor de Kerkstraat en de Grote- of Sint Lambertuskerk. Inmiddels is het plan ook daadwerkelijk gerealiseerd. Voor de Kerkstraat betekent dit dat er nieuwe lichtmasten geplaatst zijn met daarop een nieuw armatuur en de kerk wordt nu op mooie en doordachte wijze aangelicht.

lichtpunthoogte

In de oude situatie kwamen zowel de kerk als de historische gevels in de Kerkstraat ’s avonds niet tot hun recht. Veel gevels waren donker, de lage lichtpunthoogte van de openbare verlichting betekende dat er veel masten stonden en de kerk zelf was onregelmatig verlicht, met donkere slagschaduwen die zorgden voor een onrustig en onprettig beeld.
De lichtvisie beschrijft de analyse en de oplossing. Door hogere masten te plaatsen, bevinden de lichtpunten in de Kerkstraat zich nu op 4 meter hoogte, waardoor de gevels aanzienlijk beter zichtbaar zijn. De verlichting zelf heft een warmwitte kleur en het tijdloos klassieke armatuur past goed bij de bebouwing en sfeer van het dorp.

grondspots

De toren van de kerk wordt nu symmetrisch aangelicht, waardoor een rustig lichtbeeld is ontstaan met minimaal strooilicht voor de directe omgeving. Daarnaast zorgen in ritme geplaatste grondarmaturen voor strijklicht op het metselwerk van de gehele kerk. 

specificities

partner: firma Megaborn
uitvoeringskosten:
oplevering: 2016

 

meer informatie?

bel Marion Kresken:

015 750 25 76

vergelijkbare projecten