brug Heidekamppark Stein

winnend ontwerp

Machinefabriek Rusthoven haalde met ons ontwerp de design & construct opdracht voor een voetgangersbrug bij het nieuwe Heidekamppark in Stein binnen. Het park vormt een recreatieve verbinding tussen Stein en Urmond, de brug een van de toegangen. De gemeente wilde een transparante brug met een hekwerk van gaas en een houten handregel.

slankheid brugdek

De brug is 76 meter lang en 2 meter breed. Het dek bevindt zich op zo’n 7,5 meter boven het maaiveld. Met name de uitwerking en detaillering van de 25 meter hoge pyloon vormde een uitdaging. Niet alleen wilden we dat de brug, inclusief pyloon, zo slank mogelijk zou zijn, het geheel moest uiteraard ook goed te produceren zijn.

constructie

In doorsnede bestaat de pyloon uit twee driehoekige delen, opgebouwd uit een gezette plaat met een dikke flens aan de zijde van het brugdek. De op circa 12,5 meter hart-op-hart geplaatste tuien delen het brugdek constructief op in meerdere kleine overspanningen, wat de slankheid van het brugdek verklaart. Het dek, een platte stalen koker, is aangeleverd in twee delen die op locatie gemonteerd zijn. De ogen voor bevestiging van de tuien komen letterlijk uit de zijwanden van het brugdek omhoog

specificaties

afmetingen: l=76 m | b=2 m | h=24 m
uitvoeringskosten: € 357.500
oplevering: 2015

meer informatie?

bel Sietse Cieraad:
015 750 25 72

ontwerper bruggen Sietse Cieraad

projectteam

Sietse Cieraad
Adriaan Kok
Johan Büdgen

vergelijkbare projecten