fbpx

bruggenarchitectuur Het Jeurlink Deventer

zorgvuldige vormgeging

In de Deventerse wijk Het Jeurlink liggen 63 bruggen van ipv Delft. De gemeente vroeg ons voor de bruggenarchitectuur van zowel de verkeersbruggen als de fiets-/voetgangersbruggen en een aantal privé-bruggen. In totaal gaat het om 10 verschillende brugtypen. De bruggen moesten goed passen in de landelijke sfeer van de wijk. Mede daarom, en vanwege het grote aantal, koos ipv Delft voor vriendelijk en zorgvuldig vormgegeven bruggen met een eenvoudig en uitnodigend karakter.

bruggenarchitectuur

De bruggenarchitectuur van de bruggen sluit aan bij de moderne maar bescheiden architectuur van Het Jeurlink. Ondanks kleine verschillen in bijvoorbeeld brugdek of handregel hebben alle bruggen dezelfde vormentaal.

bruggenfamilie

Belangrijkste familiekenmerk zijn de hekwerken, die erg rank en open zijn zodat er in de ecologische zones veel contact is met de natuur. In deze zones zijn ook de brugdekken voorzien van stalen roosters om het contact te versterken.

samenwerking constructeur

ipv Delft begeleidde, in samenwerking met Pieters Bouwtechniek, zowel aanbesteding als realisatie. Door de eenvoudige constructie en het sobere hekwerk is dit maatwerkproject gerealiseerd binnen een standaard budget.

specificaties bruggen

afmetingen: 59 bruggen | l=9 – 43 m | b=1 – 3,5 m
uitvoeringskosten: € 1.756.952
oplevering: 2005

meer informatie?

bel Ivo Mulders:

015 750 25 73

inspiratieboek bruggen in woonwijken

IPV_inspiratieboek-Bruggeninwoonwijken

vergelijkbare projecten