beweegbare brug Schateiland Almere

Hollandse Brug

Ter ontsluiting van de nieuw aan te leggen camping op het Schateiland in Almere ontwierpen we drie bruggen. Meest in het oog springend is de beweegbare fietsbrug volgens het principe van de Hollandse Brug. Bij de uitvraag voor deze tender speelden drie aspecten een bepalende rol: de planning van de uitvoering, duurzaamheid en het bewegingswerk voor de ophaalbrug.

duurzaam brugontwerp

Met 9 tot 10 m2 aan zonnepanelen op de bovenzijde van de ballastkist is het streven dat de brug energieneutraal wordt. Om materiaal en kosten te besparen hebben we een aangepaste versie van het door de opdrachtgever geïndiceerde hekwerk ontworpen.

zelfbediening Hollandse brug

De brug wordt uitgevoerd met een innovatief systeem voor zelfbediening, zodat recreanten op de staande mast route de brug in het vaarseizoen zelf kunnen openen wanneer zij willen passeren.

bruggentender gewonnen

We wonnen de tender voor het totaalproject bestaande uit deze beweegbare brug, een vaste fietsbrug en een vaste verkeersbrug samen met hoofdaannemer Knipscheer en Machinefabriek Rusthoven.
De vaste bruggen staan qua oplevering gepland voor begin 2019, de beweegbare ophaalbrug wordt eind juli 2019 opgeleverd.

projectlocatie

meer informatie?

bruggen designer Niels Degenkamp

bel bruggenspecialist: Niels Degenkamp:
015 750 25 70

projectteam

Ivo Mulders
Joost Vreugdenhil

vergelijkbare beweegbare bruggenprojecten