fbpx

brug en onderdoorgang N837

twee-eenheid

Voor de verlenging tussen Arnhem en Heteren van de bestaande N837 ontwierp ipv Delft een brug over de Eldensche Zeeg en de onderdoorgang voor lokaal verkeer en fietsers aan de Uilenburgsestraat. Beide zijn, conform de wens van de opdrachtgever, als twee-eenheid ontworpen. Daarnaast was een belangrijke eis dat de ontwepren goed in het open landschap van het komgebied van de Neder-Rijn zouden passen.

strippenhekwerk

We wilden bij zowel brug als onderdoorgang dat automobilisten op de N837 zouden merken dat er iets onder de weg doorging. Tegelijkertijd moest vanuit de omgeving goed zicht op het landschap blijven bestaan. De keus viel daarom op een strippenhekwerk, opgebouwd uit stalen strips die haaks op de weg staan. Als je naar de tunnel rijdt, kijk je dwars door het hekwerk heen; vanaf de provinciale weg oogt het hekwerk wisselend gesloten en open, afhankelijk van waar je je bevindt.

Het hekwerk buigt licht naar binnen, waarbij de gebogen vorm van de staalstrips soepel overgaat in die van de brugrand, zodat de twee onderdelen visueel een geheel vormen.

specificaties

afmetingen: l=28 m | b=12 m
uitvoeringskosten: € 1.065.000
oplevering: 2010

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders

vergelijkbare projecten