verlichting theaterplein Hellevoetsluis

lichtplan openbare ruimte

De openbare ruimte van De Nieuwe Veste, het plein bij het theater in Hellevoetsluis, is onlangs opnieuw ingericht. Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten maakte het inrichtingsplan. Aan ons de taak een bijpassend lichtplan te maken. Op de locatie staan meerdere monumentale panden, waaronder de watertoren en de Sint-Antonius van Paduakerk.

grondspots en strijklicht

Het lichtontwerp bestaat uit verschillende onderdelen: de algemene (straat)verlichting, de architectonische aanlichting van enkele bijzondere gebouwen en accentverlichting die bijdraagt aan de beleving van de openbare ruimte. Voor de algemene verlichting plaatsten we op het plein zelf een aantal hoge masten met spots. Het aantal masten is zo beperkt, wat de gebruiksmogelijkheden en openheid van het plein ten goede komt. De aanlichting van de kerk gebeurt met spots op een hoge mast en grondspots die voor strijklicht op de gevel zorgen. Die laatste techniek is ook bij de Affuitenloods met zijn repetitieve gevel toegepast.

accentverlichting

Om de relatie met de omgeving, met name die met het nabijgelegen water, te versterken plaatsten we een lichtspoor in de bestrating van de doorgang in de huizenrij tegenover het theater. Verder worden de fontein en een aantal bomen verlicht en ontwierpen we een lichtprojectie van voetafdrukken op het plein, die refereert aan het verleden van de stad als oorlogshaven.

specificaties

oplevering: 2019

meer informatie?

bel Rob Kruizinga:
015 750 25 79

projectteam

Rob Kruizinga
Marion Kresken

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten