voetgangersbrug Schaapsdrift Voorthuizen

Rondweg Voorthuizen

Voor de Gemeente Barneveld en de provincie Gelderland ontwierpen we een tweetal bruggen over de nieuwe rondweg: het viaduct aan de Overhorsterweg en voetgangersbrug Schaapsdrift. Beide zijn onderdeel van het project Rondweg N303 Voorthuizen. Eerst maakten we het ontwerp voor een langzaamverkeersbrug over de nieuwe N303 in Barneveld, daarna is in overleg met provincie en gemeente besloten het viaduct even verderop in eenzelfde stijl te ontwerpen, zodat de twee bruggen zichtbaar familie van elkaar zijn.

slanke brugconstructie

De stalen voetgangersbrug is slank en elegant, met een stijlvol spijlenhekwerk. De twee steunpunten hellen schuin naar binnen, zodat de hoofdoverspanning kleiner is dan bij rechte steunpunten. Bovendien versterkt de plaatsing de poortvorm van de brug vanuit het oogpunt van automobilisten op de nieuwe rondweg. De okergele kleur geeft de brug nog meer cachet en past goed bij de groene omgeving.

schaapsdrift

De brug ligt op een plek waar vroeger een pad tussen twee landerijen lag. Dit pad werd door schaapherders gebruikt om bij de heidevelden te komen. De naam Schaapsdrift refereert hieraan en is door omwonenden bedacht.

specificaties

uitvoering: Strukton
oplevering: 2019

gerelateerd project

Dit project is nauw verwant met het project viaduct Overhorst.

meer informatie?

bel Joris Veerman:
015 750 25 77

projectteam

Joris Veerman
Sietse Cieraad
Chris Spierings

vergelijkbare projecten