fbpx

verkeersbrug Noordkade Spijkenisse

aansluitend ontwerp

De gemeente Spijkenisse vroeg ons een ontwerp te maken voor een nieuwe verkeersbrug in het centrum van Spijkenisse. De brug ligt vlak bij een voetgangersbrug die we in 2006 al ontwierpen en het verzoek was het nieuwe ontwerp te laten aansluiten op dit eerdere ontwerp.

kris-kras

Meest kenmerkend aan het brugontwerp is het stalen hekwerk met kris-kras geplaatste spankabels. Katrollen, die zijn weggewerkt in het hekwerk, leiden de kabels. Hierdoor zijn er alleen aan de uiteinden spanners nodig. Vanuit de handregel worden de spaken van het hekwerk `s avonds wit verlicht. Ook de verlichting van het wegdek is geïntegreerd in de handregel. Doordat de ledverlichting computergestuurd is, kan deze bij bijzondere gelegenheden van kleur veranderen. Daarnaast is de verlichting door de gemeente via de mobiele telefoon te bedienen. De verkeersbrug is opgebouwd uit standaard betonnen prefabliggers, waaraan aan beide zijden een uitkragend stalen voetgangersdek is bevestigd.

De voetpaden zijn getoogd en liggen verhoogd ten opzichte van de rijbaan. Dankzij het stalen dek aan weerszijden oogt de brug slank.

specificaties

afmetingen: l=20 m  |  b=10 m
uitvoeringskosten: € 458.500
oplevering: 2011

Meer verkeersbruggen.

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Rob Kruizinga
Ivo Mulders
Joost Vreugdenhil

vergelijkbare projecten